Ana içeriğe atla

İzmir Novus ve Ventus Projesi Teknik Özelikleri Neler?

Bu yazıda İzmir'in yeni finans merkezi Bayraklı'da inşa edilen novus ve ventus projesinin ne olduğunu, neler sunduğunu anlatacağım.

Novus ve ventus projesi, Adnan Kılıçoğlu İnşaat ve Katal İnşaat'ın ortak yatırımı olarak gerçekleştirilen bir ofis projesidir. Proje, 7 bin 993 metrekarelik bir arazi üzerinde 32 ve 33 katlı iki kule şeklinde yükselmektedir. Projede toplam 240 ofis ve 14 dükkan bulunmaktadır. Novus isimli kulede 120 ila 700 metrekare, ventus isimli kulede ise 88 ila 400 metrekarelik ofisler mevcuttur.

Projenin en dikkat çeken özelliği ise deniz manzarasının hiç kapanmayacak olmasıdır. Projenin önündeki 50 bin metrekarelik alan mahkeme kararıyla resmi tesis alanı olarak imar planına kaydedilmiştir. Böylece projenin manzarası ebediyen muhafaza edilecektir.

Proje, konum olarak da çok avantajlıdır. Adalet Sarayı'nın hemen yanında, yeni emniyet ve vilayet binalarının yapılacağı arazinin bitişiğinde yer alan proje, Salhane metro istasyonuna 250 metre, otoyol giriş ve çıkışlarına 500 metre, körfeze ise 350 metre uzaklıktadır.

Proje, iş hayatının tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Projede yükseltilmiş döşeme planlamasına uygun altyapı, yüksek standartlara uygun asansör hızı ve sayısı, maksimum 10 araca kadar özel tahsisli otopark alanları, baret, fore, jet kazıklı temel sistemi, net 3.40 metreden başlayan 5.20 metreye kadar çıkabilen kat yüksekliğine sahip yüksek tavanlı ofisler gibi mükemmel teknik özellikler yer almaktadır.

Proje ayrıca A++ ofis standartlarında olup, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır. Projenin beton sınıfı C 45'tir. Projenin inşa aşamasında beton, demir, statik, geoteknik projelerinde Türkiye'nin saygın üniversite hocalarından danışmanlık hizmeti alınmış ve deprem simülasyon testleri gerçekleştirilmiştir.

Novus ve Ventus projesi, hem yatırımcılar hem de çalışanlar için cazip bir fırsattır. Projenin teslim tarihine kadar minimum yüzde 35 prim yapacağı ve ofislerin metrekaresinin 15-18 dolar arasında kiralanabileceği öngörülmektedir.

Eğer siz de İzmir'in yeni finans merkezinde yer almak istiyorsanız, Novus ve Ventus projesini kaçırmayın! Projedeki ofislerin satışı yapılmamakta olup sadece kiralanmaktadır. Detaylı bilgi için  web sitemi ziyaret edebilirsiniz. Novus ve Ventus projelerinde ki mülklerinizin satışı ve kiralanması için benimler iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Latest Posts

Merkezi İş Alanı Ne Demek? Mia'nın Açılımı Nedir? Mia Özellikleri Neler?

Mia'nın Açılımı Büyük kentlerde, kent merkezlerinde ticaret yoğunluğunun olduğu bölgelere,  Merkezi İş Alanı kısaca Mia denilmektedir. Bu bölgelerde genellikle plazalar, ofisler, rezidanslar gibi yapılar yer alır. Kent merkezinde yer alan Merkezi İş Alanları, ulaşım açısından da kolay ve merkezi bir konumdadır. Merkezi İş Alanı (MİA) , sosyokültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgedir. Bu alanın tanımı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre düzenlenmiştir. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde Merkezi İş Alanı şöyle tanımlanmıştır : "İmar planlarında yönetim, sosyokültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgedir. Bu bölgede büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler, yönetimle ilgili tesisler, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri ve benzeri yapılar yapılabilir." Merkezi İş Alanlarında genel olarak yapılaşma fazladır. Bu alan aynı zamanda kentteki en yükse

Binaları Hasar Gören Depremzedelerin Merak Ettikleri Sık Sorulan Sorular

 7269 Sayılı Kanun Kapsamında Muhtemel Soru Ve Cevaplar 7269 sayılı olarak geçen kanunun tam adı " Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun" olarak geçer. Bir başka değişle Afet (Deprem) kanunuda denilebilir. Bu kanuna göre yapılan hasar tespit çalışlarında en sık karşılaşılan soru ve cevaplar şöyledir: 1) Hasar tespit çalışmaları hangi kurum koordinesinde yapılmaktadır? Hasar tespit çalışmaları AFAD adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı/İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılmaktadır. Çevre Şehircilik Bakanlığı/İl Müdürlüğü bu çalışmalarda Belediyeler, Karayolları, DSİ gibi kurumlardan da teknik personel desteği almaktadır.   2) Hasar tespit çalışmaları ne amaçla yapılmaktadır? Nakdi yardım, geçici barınma yardımı, kalıcı konut yardımı vb. yardımların hangi afetzedelere, ne ölçüde yapılacağına karar vermek için hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır.   3) Binaların hasar durumları nasıl belirlenmektedir? Bu konuda eğitim almış,

Kaç Çeşit Emlak Türü Vardır? Neye Göre Ayrılır?

Gayrimenkul sektöründe emlak çeşitleri beş başlık altında toplanmaktadır. Bu sınıflandırma yapılırken tüketici beklentileri, gayrimenkülün özellikleri, yatırım fırsatları, yasal zorunluluklar ve diğer etmenler dikkate alınmaktadır. Şu şekilde sınıflanırlar :  Konutlar Ticari Amaçlı Emlaklar Endüstriyel Amaçlı Emlaklar Tarıma Yönelik Emlaklar Özel Amaç Teşkil Eden Emlaklar 1) Konutlar Özel kullanıma hitap eden temel barınma ihtiyacı için yapılmış her türlü emlağı kapsar.Kiralama, satma ve devredilme özellikleri de bulunan konutlar pazar payı önemli olan ve sektöre hızlanma kazandıran ürün şeklidir. 2) Ticari Amaçlı Emlaklar Ticari amaçlara yönelik alım satımı kiralaması yapılan emlak türleridir.Özellikle emlağın yatırım özelliği ve değeri ön plandadır.Ticari amaçlı emlaklar için bu özellik önem arz etmektedir.Bu açıdan bakıldığında konutta ticari amaçlı olabilmektedir. Değiş tokuş işlemlerinin olduğu durumlar da ticari amaçlı emlaklar sınıfına girer. 3) En