Ana içeriğe atla

Ege Perla Projesi Hakkinda Detayli Tanitim

Ege Perla projesi, İzmir'in en güzel noktasında, körfez manzaralı bir yaşam alanı sunan karma bir projedir. Eylül 2017'de kapılarını açan proje, Tepe Emlak Yatırım A.Ş. tarafından hayata geçirilmiştir. Proje, ünlü mimar Emre Arolat'ın imzasını taşımakta ve rezidans, konut bloğu ve alışveriş merkezi olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.

Ege Perla projesinde 1+1'den 5+1 executive'e kadar farklı büyüklükte ve tipte konutlar bulunmaktadır. Konutların tamamı körfez manzarasına sahiptir ve modern tasarımlarıyla dikkat çekmektedir. Konut sahipleri, projenin sunduğu pek çok ayrıcalıktan yararlanabilmektedir. Bunlar arasında yarı açık mimari, peyzaj düzenlemeleri, açık havada konumlandırılmış çocuk oyun parkı, MacFit spor salonu, Mozart PSM sanat ve eğitim kurumu gibi seçenekler bulunmaktadır.

Ege Perla projesinin bir diğer önemli bölümü ise alışveriş merkezidir. 23 bin metrekarelik kiralanabilir alanda seçkin markaların yer aldığı alışveriş merkezi, İzmir'in yeni cazibe merkezi haline gelmiştir. Alışveriş merkezinde yeme-içme, eğlence, giyim, kozmetik, elektronik gibi pek çok sektörden mağazalar yer almaktadır. Ayrıca alışveriş merkezi düzenli olarak çeşitli etkinliklere ve kampanyalara ev sahipliği yapmaktadır.

Ege Perla projesi, İzmir'in en prestijli projelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Proje, hem ulusal hem de uluslararası ödüllere layık görülmüştür. Bunlar arasında Stevie Awards 15. Ulusal İş Ödülleri'nde dört kategori ve Sign of City Awards'ta iki kategori ödülleri bulunmaktadır. 

Ege Perla projesi, İzmir'in incisi olarak nitelendirilmektedir. Proje, çağdaş insana ve çağdaş kente yakışır bir yaşam alanı sunmaktadır. Ege Perla projesi hakkında daha fazla bilgi almak için https://hikmetkanat.blogspot.com/ adresini ziyaret edebilir veya benimle iletişime geçebilirsiniz. Ege Perla'da ki mülklerinizi, rezidans uzmanı Hikmet Kanat emanet edin satışın keyfini çıkarın. 

Yorumlar

Latest Posts

Merkezi İş Alanı Ne Demek? Mia'nın Açılımı Nedir? Mia Özellikleri Neler?

Mia'nın Açılımı Büyük kentlerde, kent merkezlerinde ticaret yoğunluğunun olduğu bölgelere,  Merkezi İş Alanı kısaca Mia denilmektedir. Bu bölgelerde genellikle plazalar, ofisler, rezidanslar gibi yapılar yer alır. Kent merkezinde yer alan Merkezi İş Alanları, ulaşım açısından da kolay ve merkezi bir konumdadır. Merkezi İş Alanı (MİA) , sosyokültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgedir. Bu alanın tanımı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre düzenlenmiştir. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde Merkezi İş Alanı şöyle tanımlanmıştır : "İmar planlarında yönetim, sosyokültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgedir. Bu bölgede büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler, yönetimle ilgili tesisler, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri ve benzeri yapılar yapılabilir." Merkezi İş Alanlarında genel olarak yapılaşma fazladır. Bu alan aynı zamanda kentteki en yükse

Binaları Hasar Gören Depremzedelerin Merak Ettikleri Sık Sorulan Sorular

 7269 Sayılı Kanun Kapsamında Muhtemel Soru Ve Cevaplar 7269 sayılı olarak geçen kanunun tam adı " Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun" olarak geçer. Bir başka değişle Afet (Deprem) kanunuda denilebilir. Bu kanuna göre yapılan hasar tespit çalışlarında en sık karşılaşılan soru ve cevaplar şöyledir: 1) Hasar tespit çalışmaları hangi kurum koordinesinde yapılmaktadır? Hasar tespit çalışmaları AFAD adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı/İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılmaktadır. Çevre Şehircilik Bakanlığı/İl Müdürlüğü bu çalışmalarda Belediyeler, Karayolları, DSİ gibi kurumlardan da teknik personel desteği almaktadır.   2) Hasar tespit çalışmaları ne amaçla yapılmaktadır? Nakdi yardım, geçici barınma yardımı, kalıcı konut yardımı vb. yardımların hangi afetzedelere, ne ölçüde yapılacağına karar vermek için hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır.   3) Binaların hasar durumları nasıl belirlenmektedir? Bu konuda eğitim almış,

Kaç Çeşit Emlak Türü Vardır? Neye Göre Ayrılır?

Gayrimenkul sektöründe emlak çeşitleri beş başlık altında toplanmaktadır. Bu sınıflandırma yapılırken tüketici beklentileri, gayrimenkülün özellikleri, yatırım fırsatları, yasal zorunluluklar ve diğer etmenler dikkate alınmaktadır. Şu şekilde sınıflanırlar :  Konutlar Ticari Amaçlı Emlaklar Endüstriyel Amaçlı Emlaklar Tarıma Yönelik Emlaklar Özel Amaç Teşkil Eden Emlaklar 1) Konutlar Özel kullanıma hitap eden temel barınma ihtiyacı için yapılmış her türlü emlağı kapsar.Kiralama, satma ve devredilme özellikleri de bulunan konutlar pazar payı önemli olan ve sektöre hızlanma kazandıran ürün şeklidir. 2) Ticari Amaçlı Emlaklar Ticari amaçlara yönelik alım satımı kiralaması yapılan emlak türleridir.Özellikle emlağın yatırım özelliği ve değeri ön plandadır.Ticari amaçlı emlaklar için bu özellik önem arz etmektedir.Bu açıdan bakıldığında konutta ticari amaçlı olabilmektedir. Değiş tokuş işlemlerinin olduğu durumlar da ticari amaçlı emlaklar sınıfına girer. 3) En